Hopp til innholdet

DLX_Tag.png

shad_left

shad_right

facebook

instagram

Handlekurven er tom
Deluxe Music      Thorvald Meyers Gate 33A      Oslo
22 80 53 00
Mandag-Fredag: 10-18      Lørdag: 11-16

Music Man

Tom Walker startet Music Man midt på 70-tallet etter å ha solgt sin forrige virksomhet til det amerikanske underholdningsimperiet CBS. Dessverre gikk det ganske tregt og firmaet var i 1984 nær ved å gå konkurs, og Music Man ble deretter lagt ut for salg.

Ernie Ball og hans sønn Sterling hadde siden begynnelsen av 70-tallet erobret verden med Ernie Ball Strings, man kjente at markedet da var modent for USA-bygde kvalitetsinstrumenter og i og med Music Mans gode rykte kombinert med den prekære situasjon så man sin sjanse og bestemte seg for kjøp omgående. Sterling Ball hadde i årene som reisende selger skaffet seg et enormt nettverk med forhandlere og artister og Music Man begynte å vokse som et snøskred. Med en blanding av moderne teknikk og gammeldags håndtverk har artister som John Petrucci, Tony Levin, Robert Trujillo, John Deacon, Tim Commerford og Vinnie Moore alle solgt seg til Music Man-familien. Blir du neste medlem?

Sabre ble introdusert i 1978 og var den første bassen Music Man lagde med doble humbuckere. I 2014 ble den reintrodusert som en dela av Music Mans Classic-series. Sabre har et klart anderledes og mer vintage-inspirert sound enn f. eks. Stingray. Halsmikken er bygd rundt 16 stk mikkpoler mens stolmikken er bygd rundt 8 stk. Dette sammen med Music Mans patenterte "Silent Circuit System" gjør Sabre veldig allsidig og den låter akkurat slik som en vintagebass skal. Kroppen er som originalen i ask, Halsen er i lønn og du kan få gripebrett i enten lønn eller rosewood. Stolen er Music Mans egne og som seg hør og bør på en retro-bass har den String Mutes.

Tillbake til framtiden. Etter mer enn 30 år lanserer Ernie Ball/Music Man igjen sine populære HD og RD-forsterkere. Disse nygamle klassikere er gjenskapt i minste detalj og gir akkurat som sine forgjengere en mektig lyd med masse sjel. Da de kom for ca 30 år siden var Music Man en av de første til å lansere en hybrid-forsterker der preampen er en solid state-konstruksjon mens sluttrinnet er et klassisk rør-trinn med EL34 rør. Denne konstruksjonen gjør at forsterkerne leverer en transparent lyd med mye headroom og volum og er derfor også meget pedalvennlige.

Music Man Bongo er bassen for deg som vll ha et musikalsk verktøy som definitivt får deg til å stikke deg ut. Bongo er designet sammen med BMWs prisbelønte designteam i Los Angeles og kikker du nøye etter ser du slektskapet. Kroppen er i lind, halsen har 24 bånd og er av lønn med gripebrett i rosewood. Kan fåes med enten en humbucker eller doble humbuckere. Inklusive case.

Kropp i poppel, or eller ask beroende på valg av farge og finish. Hals i lønn med gripebrett i lønn eller rosewood. 34" skala med 22 jumbobånd og 3,8 cm bredde ved oversadelen. Music Man Custom humbucker-pickup med phantom spole som elimenerer brum. Aktiv elektronikk med 3-bånds EQ og 3 veis bryter med følgende leier: begge i serie / single coil / begge paralellt Lengde 111 cm, bredde 32 cm, tykkelse 4 cm. Vekt ca. 4 kg. Finnes også piezo pickupsystem med separat utgang. Inklusiv case.

* Finnes også som venstrehendt modell på spesialbestilling.

Axis ble opprinnelig designet i 1990 for Eddie Van Halen og lever enda i dag opp til de høyt stilte krav en ekte monster-shredder trenger. Kroppen er i lind med mønstret topp i matchet lønn. Hals og gripebrett (22 bånd, 25½") er også i lønn. Gitaren har et par typiske særpreg. Eksempelvis er halsen assymetrisk, begge DiMarzio-pickupene er skrudd direkte i treverket og ikke montert med et tradisjonelt fjæroppheng. Dette resulterer i en svært fet sustain og hurtig attack. Schallermekanikk, vibarm av Floyd Rose-type, volumkontroll og 3-veis bryter. Inklusiv case.

Familien Ball er et av de siste familieforetakene som fortsatt produserer sine instrumenter i USA. Ball Family Reserve er en serie eksklusive instrumenter som må ses på som en hyllest til superb gitarmakeri der man bruker de aller fineste tresortene og finisher som er mulig å oppdrive.

At Axis Super Sport låter bra og spiller vel har nok ikke gått mange forbi, nå utvides denne palett i og med Music Mans lansering av Axis Super Sport Semi Hollow. Det første du ser på gitaren er det litt annerledes F-hullet, eller snarere M-hullet i dette tilfellet. Kroppen er i lind med en topp av bokmatchet lønn. Semi Hollow-konstruksjonen gir ikke bare en behagligere vekt men også en helt annen sound. Tonen kan nærmest beskrives som luftigere og mer åpen og med et litt annerledes attack. Axis Super Sport Semi Hollow kan fås med enten DiMarzio custom-bygde humbuckere eller P90-pickuper, til og med piezo går an å få som tilvalg.

Music Man Reflex minner en del om Axis i utseendet men der slutter all likhet. Reflex har en kropp i lind med en topp av lønn. Kroppen er dessuten chambered hvilket gir en fantastisk vakker tone som svarer på det minste anslag. Halsen med 22 bånd er i lønn og kommer med gripebrett enten i lønn eller rosewood. Det absolutt beste med denne modellen foruten utseendet og byggekvaliteten er de customspunnede DiMarzio-mikkene og deres switching-system. En standard 5-veisbryter styrer mikkene på vanlig måte men du har også en 2-veisbryter som bestemmer om de forskjellige mikkonfigurasjonene skal være koblet parallelt eller i serie. Dette gir deg en utrolig allsidig gitar med alt fra spenstig singlecoil-lyd til full humbucker-lyd.

Med sin Classic Collection tar Music Man oss tilbake til et tiår da man danset barfot på festival og lyttet til utsvevende progrock. Disse bassene har kropp i ask, halsen er av flammelønn lakkert i en vakker "vintage-tinted" gul farge og kommer med gripebrett enten i lønn eller rosewood. Hodet prydes av den klassiske Music Man-logoen. Stolen er en klassisk Stingray-stol men med justerbare string mutes. Alle basser i Classic Collection kommer i flere klassiske farger som Coral Red, Powder Blue og Classic White.

Tenk deg at du har tilgang til 250 000 pickup-konfigurasjoner i en gitar med en tradisjonell humbucker/humbucker-konfigurasjon. Høres det ut som hokus pokus? Da er det på tide å tenke seg om... Gitarister og bassister over hele verden får nå mulighet til å "befri" sine instrumenter fra de tradisjonelle koblingsmulighetene med en helt ny type pickup-system ved navn Game Changer.

Med Game Changer kan du nå i valgfri ordning bestemme eksakt hva hver spole skal gjøre: i serie, parallell ute av fase eller i fase. Koblingsmulighetene er uendelige. Alt dette gjøres mulig av en krets som digitalt forteller hver spole/mikk hvordan den skal kobles. Signalet er fremdeles 100% analogt og mikkene er et par tradisjonelle DiMarzio-mikker.

Volumpoten fungerer akkurat som en vanlig volumpot men den gir også tilgang til 2 banker (Bank A/B). I hver bank får du tilgang til 5 stk valgfrie lyder som du velger via 5-veis-bryteren som vanlig. Tonekontrollen fungerer også akkurat som vanlig men det er også med denne kontrollen du lagrer lydene med ett enkelt trykk. Du får også tilgang til ytterligere 15 lyder via 3-veis-bryteren der du blar opp og ned mellom de forskjellige lydene. Vil du ha egne lyder eller fabrikklyder?

Om du ikke synes at 250 000 lyder er nok så kan vi med glede påpeke at gitaren også er utstyrt med et piezo-system slik at du også får tilgang til lyder hentet fra den akustiske verden. Men hvordan gjør man det? Jo, alt er veldig enkelt; du kobler inn gitaren via USB til din datamaskin der du via en editor enkelt kan redigere ditt mik-oppsett. Du kan også laste ned mik-presets fra en del av verdens beste gitarister. John Petrucci, Steve Morse, Albert Lee, Steve Lukather o.s.v... Tenk deg å ha Albert Lees countrylyd på Bank A og med et enkelt trykk får du tilgang til alle John Petruccis komp- og leadlyder på Bank B. Allsidig er bare fornavnet...

Music Man Armada viser en helt ny side fra våre instrumentbyggende venner i California. Music Man har gjennom årene nesten bare lagd gitarer med påskrudd hals og 25,5" skala. Med Armada gir man seg inn på helt nye jaktmarker... Armada har kropp i mahogni med en lønnetopp som ikke ligner noe annet. I stedet for at lønnetoppen dekker hele kroppen på tradisjonelt vis så dekker den kun litt av overflaten, den kileformede delen du ser. Lønnedelen er dessuten vakkert buet slik at det blir et skikkelig klassisk utseende. Halsen er gjennomgående i stedet for skrudd, av mahogni og er 24,75" lang. Den har 22 bånd av rustfritt stål. Mikkene er et par customlagde humbuckere som styres med en klassisk 3-veis switch. Er du ute etter en unik gitar med klassiske fortegn så er dette noe du må sjekke ut.

En noe mindre kropp enn Stingray og en smalere 22-bånds hals gjør Music Man Sterling til en riktig "player". Den ble introdusert i 1993 og ble samme år nominert til årets mest innovative bass av et verdensledende bransjeblad. Det umiskjennelige Music Man-soundet går i arv også i denne bassen; tungt bassdriv eller snertne funklyder er ingen sak for denne skjønnheten. Også Sterling finnes nå med tre forskjellige pickupkonfigurasjoner; én eller to humbuckere eller humbucker/singlecoil og en aktiv 3-bånds EQ gir deg nøyaktig de lydene som kreves av en high-end bass. Den finnes også med innebygd piezo pickupsystem med separat utgang. Inklusiv koffert.

Silhouette Special er et allsidig instrument som gjennomsyres av kvalitet og spillekomfort. En kropp av or og en 22-bånds hals i lønn gir et lett og velbalansert instrument. Pickupene er customlagd fra DiMarzio og alle gitarer kommer med Music Mans aktive patenterte "Silent Circuit"-system som eliminerer brum uten å påvirke den fantastiske grunnlyden.

Steve Lukather er en av verdensartistene som har vært med Music Man aller lengst. Hans signaturmodell har gjennomgått en del forandringer gjennom årene og denne kalles løselig for Luke II. Kroppen er av or, halsen har en ganske kraftig v-profil og er av lønn med gripebrett i rosewood. Mikkene er et sett med en EMG 85 ved stolen og to SLV Singlecoils i hals og midtposisjon, alt styres via en klassisk 5-veisbryter. Stolen er en Music Man vintage tremolo og låsbare stemmeskruer fra Schaller sørger for stabilitet. Fins i et stort antall farger og utførelser.

The latest evolution of Steve Lukather’s signature guitar features an alder body with a figured roasted maple neck and rosewood fingerboard. The HH model is outfitted with newly designed custom Ernie Ball Music Man high-output humbucking pickups and the HSS model is equipped with the same, new bridge humbucker and also sports Ernie Ball Music Man’s renowned Cutlass single-coil pickups, providing players with amazing tonal versatility. Both pickup configurations are furnished with a 5-way switch and a 12dB boost push/push volume knob. The LIII comes standard with a super smooth floating Music Man vintage tremolo system.

Steve Morse har vært en toneangivende gitarhelt siden midten av 80-tallet og har inspirert tusenvis av gitarister med sitt fantastiske spill. Han slo igjennom med Dixie Dregs og har siden 1994 vært gitarist i det ikke helt ukjente bandet Deep Purple. Hans første signaturmodell fra Music Man så dagens lys allerede i 1987 og har siden vært hans ”weapon of choice”. I dag fins to modeller, dels den gamle troe tjeneren samt den nyere Y2D-modellen. Begge modellene har kropp i poppel og lønnehals med gripebrett i rosewood. Y2D-modellen har dessuten en vakker lønnetopp med gjennomsiktig plekterbrett. Steve Morse er kjent for sin spesielle ”in between”-lyd og begge modellene har en unik mikk-konfigurasjon. Standard-modellen har en HSSH-konfigurasjon og Y2D-modellen har en variant på HSH. Begge modellene er ekstremt allsidige og leverer en bred lydpallett med mange unike lyder.

Om roasted maple er din greie så har du landet helt rett. JP15 har kropp i mahogni med en topp i roasted maple, toppen har en satin-finish og er beiset i en kul farge kalt Sahara Burst. Som om ikke dette var nok så er også både halsen og gripebrettet av roasted maple. JP15 er dessuten den første Petrucci-modellen med gripebrett i lønn. Som vanlig hos Music Man så er ikke halsen lakkert, men vokset og oljet. Dette, sammen med rustfrie bånd i stål, gir en uovertruffen spillefølelse og komfort. JP15 kommer med 2 stk DiMarzio Illuminators, piezo, samt 20db boost. Fins som både 6- og 7-strengs og du kan også velge om du vil ha Flame eller Quilt Maple top.

John Petrucci har vært en av de mest toneangivende gitaristene siden begynnelsen av 90-tallet da Dream Theater slo igjennom med sin plate Images & Words. Petrucci ble en del av Music Man-familien i begynnelsen av 2000-tallet og har siden utviklet en rekke ulike modeller. Dette er original-modellen og den første av hans signaturmodeller fra Music Man. Kroppen er i lind, halsen er av lønn med gripebrett i rosewood. Mikkene kommer fra DiMarzio og består av CrunchLab i stolposisjon og LiquiFire i halsposisjon. JP-modellen fins i både 6 og 7-strengs (samt venstrehendt) og man kan også få med et Fishman piezo-system. Det er et stort antall farger å velge mellom og den kan også bestilles med Petruccis egendesignede JP Shield inlays.

JP13 er den første Petrucci-modellen som kommer med en aktiv preamp. Men en push/push-pot kan du booste signalet med opp til 20db gain (justerbart via en trimpot). JP13 har kropp i lind med lønnetopp og en toneblock i mahogni. Gripebrettet er i rosewood og har en litt rundere 17” radius. Mikkene er Petruccis signaturmikker fra DiMarzio som kalles Illuminator og de kompletteres med et Fishman piezo-system. JP13 er lakkert i en meget vakker finish som heter Platinum Silver.

John Petrucci søker stadig nye lydideal og utforsker både med tresorter og mikkombinasjoner. JP12 har en tynnere mahognihals med gripebrett i ibenholt, radius er på 20” og kommer med rustfrie stålbånd. Kroppen er av lind med lønnetopp og en toneblock i mahogni som mikkene er montert i. Gitaren har DiMarzio CrunchLab i stolposisjon og Dimarzio LiquiFire i halsposisjon. JP12 kommer også med et Music Man/Fishman piezosystem. Alt styres via to separate 3-veis toggleswitcher, en for de magnetiske mikkene og en for piezo-systemet. Stolen er lagd av Music Man etter John Petruccis ønsker og spesifikasjoner, stemmeskruene er låsbare og er lagd av Schaller. Kommer i en vakker sparkle-finish kalt Cherry Sugar.

JPX kom i 2010 i forbindelse med at John Petrucci feiret 10 år som Music Man-artist. Det du først merker er hvor lett girtaren er og dette beror på at kroppen er chambered, hvilket også gir en helt annen tone og frekvensgjengivelse. Kroppen er av or med en toneblock i mahogni som mikkene er montert på, over dette ligger det en lønnetopp. Mikkene er DiMarzio CrunchLab i stolposisjon og Dimarzio LiquiFire i halsposisjon. JPX kommer også med et Music Man/Fishman piezosystem. Alt styres via to separate 3-veis toggleswitcher, en for de magnetiske mikkene og en for piezo-systemet. Fargen kalles Barolo.

Albert Lee har inspirert en hel generasjon av Nashville-pickers med sine lynraske fingre, og hans egendesignede Music Man har siden 1993 vært hans "weapon of choice". Hans signaturgitar fins i to ulike versjoner; den klassiske modellen med tre singlecoil-mikker samt den nyere modellen med to humbuckere.

St. Vincent (eller Annie Clarke som hun egentlig heter) er en begavet og allsidig multi-instrumentalist som på tross av sine unge år har rukket å gjøre en hel del. Hun har en unik stil som gjennomsyrer alt hun gjør, ikke minst hennes retroduftende signaturgitar. Kroppen er av afrikansk mahogni og den futuristiske formen er designet av henne selv sammen med Music Mans designteam. Hals og gripebrett er i rosewood og er på typisk Music Man-vis vokset og oljet for beste spillefølelse. Mikkene er tre custom-lagde mini-humbuckere som styres med en 5-veis switch. Gitaren kommer i sort eller St. Vincent Blue.

Cutlass-bassen er et velkomment tilskudd til Modern Classic-familien. Denne nydesignede bassen har passiv elektronikk og har et rikt, vintage-klingende sound. Cutlass har et klassisk split-coil humbucker-design med fet bunn og bra med "knurr". Halsen er av lønn og har en ekstremt komfortabel C-shape. Kroppen er av or og er like resonant som velbalansert. Stolen er en såkalt Top-load og er lagd av herdet stål. Den skarpsynte ser at det klassiske Music Man-hodet har vokst litt, dog med samme umiskjennelige tuner-konfigurasjon. Cutlass er en rask og spenstig blanding av vintage og moderne som fører arven videre på mer enn èn måte.

Music Man Modern Classics er en hyllest til vintage-inspirerte originaltegninger. Elektronikken og all hardware er oppdatert for å møte den moderne gitaristens behov. Kroppene er av lette og resonante tresorter; Stingray-gitaren har en kropp i mahogni mens Cutlass har en kropp i or. Halsene er av lønn og fins med gripebrett både i rosewood og lønn. Kroppen er lakkert med en tynn, men hard, polyesterlakk mens halsen har en vintage-tintet satin-finish.

James Valentine er kanskje ikke så familiær på våre breddegrader, mest kjent er han for å spille gitar i bandet Maroon 5. James er en ekstremt begavet gitarist og låtskriver og hans nye signaturgitar fra Ernie Ball Music Man er en skikkelig frekk modell som er kraftig inspirert av den klassisk T-stylegitaren. Slab body i ask, hals og gripebrett i roasted maple, bånd i rustfritt stål... Listen kan gjøres lang.

JP16 kombinerer det beste fra den aller første JP-modellen og Ball Family Reserve-modellene. Kroppen består av et lett og fint stykke amerikansk lind og er vakkert lakkert i en finish som kalles Black Lava og med Petruccis ønske om en "forearm contour". Halsen er av roasted maple og gripebrettet er av noe som Music Man kaller ”Smokey Ebony". Den har 22 bånd og de er selvfølgelig av rustfritt stål. I stedet for Music Mans eget vibsystem så bruker man her et Floyd Rose Pro 1000-system. Back to basics med en twist, enkelt og greit.

Caprice er ytterligere et velkomment tilskudd til Modern Classic-familien. Akkurat som hos Cutlass er elektronikken passiv med en vintageduftende tone, dog med en helt annen karakter og flere lydmuligheter. Kroppen er av or og er både lett og velbalansert. Halsen som er av lønn passer for den som liker en litt smalere og mer lettspilt hals. Stolen er en Top Load-stol og er lagd av herdet stål. Caprice er akkurat som familienavnet sier, en moderne klassiker som blander det beste fra to verdener.

Footer_logotypes

 

Produktet er lagt i handlevognen