Marshall

5 produkter

Alle varemerker

Hvordan hadde verden sett ut uten Marshallforsterkere? Veldig annerledes. Og mye tristere.

En av de første til å spille foran en vegg med Marshall var Jimi Hendrix.

– Hendrix' trommis Mitch Mitchell arbeidet i min musikkforretning på lørdager, forteller James "Jim" Marshall, mannen bak Marshallforsterkerne.

– Mitch sa at Jimi ville treffe meg ettersom hans fulle navn var James Marshall Hendrix og han syntes det var kult at jeg også het James Marshall. Dessuten hadde han hørt andre musikere som spilte på mine forsterkere.

Jim Marshall konstruerte sin første 100-watts forsterker sammen med sin sjefstekniker Ken Bran på midten av 1960-tallet. Den klassiske 4x12-kassen var også et resultat av deres samarbeid.

– Vi ville få inn fire 12" høyttalere i et så lite kabinett som mulig. Det var ikke noe spesielt "genialt" med konstruksjonen, det var helt enkelt det smidigste formatet å turnere med på den tiden.

Idéen til Marshall-stacket, med en forsterker på to 4x12-kasser, kom opprinnelig fra Pete Townshend (The Who) som egentlig ville ha ett ekstra stort høyttalerkabinett, noe i stil med en 8x12-kasse. Jim Marshall mente at en slik konstruksjon ville bli altfor tung.

– Vi bygde to separate kabinetter i stedet, som ble stablet oppå hverandre. Så Marshall-stacket var en kombinasjon av mine og Pete Townshends designidéer.

Varemerkefamilier fra Marshall

Alle produkter fra Marshall