Rhythm Tech

1 produkter

Alle varemerker

En forbedret perfekt sirkel

Rhythm Techs grunnlegger heter Richie Taninbaum. Han var i flere år sessiontrommis, og jobbet blant andre med produsenten Bob Clearmountain i New Yorks berømte Power Plant-studio.

– Jeg gjorde et tamburinpålegg på en låt som var over 15 minutter lang. Etter et par tagninger var jeg så sliten at jeg ikke kunne fortsette. Jeg hadde litt dårlig samvittighet, men Bob fortalte at alle perkusjonister hadde samme problem som meg.

Taninbaum bestemte seg for å konstruere en ny type tamburin, en som både skulle være lettspilt og låte bra. Han innså at den tradisjonelle sirkelformen egentlig var en ulempe ettersom tamburinens tyngdepunkt havner unødvendig langt ut fra hånden. Dette ledet i sin tur til at tamburinen ble ubalansert og dermed tyngre å svinge frem og tillbake. Det beste ville altså være å holde i tamburinen i midten av selve sirkelformen. Tyngdepunktet skulle da komme nærmere hånden og balansen skulle forbedres. Taninbaum utviklet derfor et halvmåneformet design. Den første prototypen ble komplettert med et polstret gripehåndtak som gjorde tamburinen mer bekvem å spille med, fremfor alt på lange sessions.

Mer enn et tiår senere er Rhythm Techs halvmånformede tamburin fremdeles unik: få andre urgamle instrumenter har fått en så totalt endret utforming og faktisk blitt bedre. Formgivningen anses til og med å være så fullkommen at et eksemplar finnes på utstilling i Museum Of Modern Arts i New York. Det kreves en trommis for å få til noe sånt.

Varemerkefamilier fra Rhythm Tech

Alle produkter fra Rhythm Tech